首页 > 高职单招 > 正文

2024年高职高考英语阅读题 高考英语阅读理解题

2024-04-14 14:08:52 | 中职学校招生网

今天中职学校招生网小编整理了2024年高职高考英语阅读题 高考英语阅读理解题相关内容,希望能帮助到大家,一起来看下吧。

本文目录一览:

2024年高职高考英语阅读题 高考英语阅读理解题

高考英语阅读理解题及答案解析

高考英语阅读理解题及答案解析

能正确的掌握英语文章信息是我们学习英语的目的之一,也是高考英语重点考察项目之一。为了帮助大家提高自己的阅读理解能力,我整理了一些高考英语阅读理解,以供大家练习,希望能对大家有所帮助!

photograph

Are all your photographs good?Be honest with yourself. Aren’t some of your pictures too dark, and others too light?How many times have you thrown away a photo?We, the Fine Photograph Club, can help you. We meet every Wednesday in our comfortable club room in Bridge Street. At 7:30 p.m. a

member of the club or a visitor would give a talk, and then we have coffee. Our members will advise you on all the latest cameras and films. They will help you to develop your films or enlarge your pictures. What does it all cost?Only 5 pounds a year.

Photography is now a big business. Do you know, for instance, that there are 15 million cameras in our country?And that 700 million photographs are taken a year, more than one-third of them in color?Think of the amount of photography in television, the cinema, newspapers, books, advertisements and so on. In modern life people learn a lot from pictures, so photography is more and more important. It is also more complicated and more expensive than it used to be. You may only want to take good photographs of faces and places. If so, we can help you to get better results. You needn’t waste any more money. If you want to learn more about photography and how it is used, join the club please. You won’t be disappointed. Write now to the Secretary, Fine Photograph Club. Bridge Street. 31. The purpose of passage is to _____.

A. show people how to take fine pictures

B. tell people photography is now a big business

C. tell people the club can do many things for you

D. encourage people to join the photograph club

答案为D。此句为测试作者的写作目的。“呼吁人们都来加入到摄影俱乐部!”这是本文的主要目的。本文的.最后部分也是对全文内容的重点回应。 32. If you want to join the club, you _____.

A. must be good at photography

B. must know about the latest cameras and films

C. must pay a little money a year

D. must be honest with yourself

答案为C。此句为细节题。从短文第一段的最后一句话:five pounds a year中得出答案。

33. You are able to be honest so that you can_____.

A. say if your photos are good or bad

B. tell how much money you waste

C. help the Fine Photograph Club

D. know the latest development in cameras

答案为A。此句为细节推理题。将第一段内容进行综合分析,可以知道:这是Fine Photograph club所做的宣传广告,让人们知道他们是为了帮助人们提高摄影技术,避免出现浪费现象,而且费用低廉。因此选项A符合短文的内容。

34. The club can give the following service except _____.

A. coffee B. amusement C. advice D. information

答案为B。此句为细节推理题。从短文内容上看,文章中出现了:and then we have coffee(选项A的内容),will advise you on all the latest(选项C的内容)和if you want to learnit is used(选项D的内容),这样只有选项B的内容在短文中没有出现了。

35.Which statement of the following is true?

A. If you are a member of Fine Photograph Club, it will cost you only 5 pounds to buy a camera.

B. All the members of Fine Photograph Club can take free photographs of faces and places.

C. More than a third of 700 million color photographs are taken a year.

D. If you write to the photograph club, you will be very good at photographing.

答案为C。细节题。在短文And that 700 million photographs are taken a year,more than one-third Of them in color?中给出了答案。其中的them就是700 million photographs。

business

Most of us know about the Nobel Prize, especially the Nobel Peace Prize, but few of us know anything about the man who set them up. His name was Alfred Nobel. He was a great scientist and inventor himself. Besides, he had a big business. His business may surprise you. He made and sold explosives. His companies even made and sold weapons. Isn’t this something that surprises you? The man who made money from weapons should set up the Peace Prize?

Though Alfred Nobel had a lot of money from weapons, he hated war. He hoped that there would be no war in the world. He was one of the richest in Europe. When he died in 1896, he left behind him a lot of money and his famous will. According to his will, most of his money was placed in a fund. He wanted the interest from the fund to be used as prizes every year. We know them as the Nobel Prizes. The Nobel Prizes are international. Alfred Nobel wanted the winners to be chosen for their work, not the country they came from.

Alfred Nobel had given his whole life to his studies and work and to the benefits of mankind. He made money all by his own efforts, but he left the world share his wealth. His inventions and wealth stay with the world for ever.

36. Alfred’s business was _____.

A. making and selling explosives B. not making and selling weapons

C. making explosives and selling weapons D. making weapons and selling explosives

答案为A。细节题。将这两句话His business may surprise you. He made and sold explosives.合并在一起理解.就是:他的企业是制造并贩卖炸药的。

37. Nobel wanted to set up the Nobel Peace Prize because _____.

A. he made enough money

B. he hated war

C. he wanted to get more interest from the fund

D. he liked to live in a peaceful world

答案为B。此句为细节推理题。从he hated war.He hoped that there would be no war in the world.这里可以看出Nobel讨厌战争,因此希望以后不再有战争。

38. Nobel Prizes come from _____.

A. all Nobel’s money in the fund

B. all Nobel’s money in his company

C. all the interest from the fund

D. some of the interest in the fund

答案为C。此句为细节推理题。Nobel Prizes的来源在本文中是指:“He wanted the interest from the fund to be used as prizes every year.”也就是他基金中每年的利息。

39. Nobel was a (an) _____ person in the world.

A. interesting B. unselfish C. kind-hearted D. richest

答案为B。此句为细节推理题。从短文最后一段的内容看,Nobel的无私奉献为世界人民做出了贡献。因此应该说他是一个无私的人。

40. Which statement of the following is Right according to the passage?

A. Nobel set up his company to sell clothes. B. Most of Nobel’s money was used for the world Wars.

C. Nobel Prizes are only for some people from some special countries.

D. Nobel worked hard in his life and saved lots of money for the world to share. 答案为D。此句为细节推理题。在He made money all by his own efforts.But he left the world share his wealth.这句话中,我们可以看出Nobel将所挣的钱全部留给世界人民去分享(share)。

;

2024年高职高考英语阅读题 高考英语阅读理解题

高考英语阅读理解题

高考英语阅读理解题一

Mr. Grey was the manager of a small office in London. He lived in the country, and came up to work by train. He liked walking from the station to his office unless it was raining, because it gave him some exercise.

One morning he was walking along the street when a stranger stopped him and said to him, “You may not remember me, sir, but seven years ago I came to London without a penny in my pockets, I stopped you in this street and asked you to lend me some money, and you lent me £ 5, because you said you were willing to take a chance so as to give a man a start on the way to success.”

Mr Grey thought for a few minutes and then said, “Yes, I remember you. Go on with your story!” “Well,” answered the stranger, “are you still willing to take a chance?”

1. How did Mr. Grey get to his office?

A. He went up to work by train.

B. He walked to his office.

C. He went to his office on foot unless it rained.

D. He usually took a train to the station and then walked to his office if the weather was fine.

2. Mr Grey liked walking to his office because ________.

A. he couldn’t afford the buses B. he wanted to save money

C. he wanted to keep in good health D. he could do some exercises on the way

3. Mr. Grey had been willing to lend money to a stranger in order to_______

A. give him a start in life B. help him on the way to success

C. make him rich D. gain more money

4. One morning the stranger recognized Mr. Grey, and_______

A. wanted to return Mr. Grey the money

B. again asked Mr. Grey for money

C. would like to make friends with him

D. told Mr. Grey that he had been successful since then

5. In the second paragraph, “…take a chance” means ______.

A. Mr. Gray happened to meet a stranger

B. Mr. Grey had a chance to help a stranger

C. Mr. Grey helped a stranger by chance

D. Mr. Grey took the risk that the stranger would not give back the money which he lent him

答案:

1D 2 C 3 B 4 B 5 D

高考英语阅读理解题二

Even if you are a good high-jumper, you can jump only about seven feet off the ground. You cannot jump any higher because the earth pulls you hard. The pull of the earth is called gravity.

You can easily find out the pull of the earth. If you weigh yourself, you will know how much gravity is pulling you.

Since there is gravity, water runs down hill. When you throw a ball into the air, it falls back down. Because of gravity, you do not fall off the earth as it whirls (旋转) around.

Then, can we get away from the earth and go far out into space? Now you can do it, because spaceships have been invented. Then spaceship will go so fast that it can escape (逃出) the earth’s gravity and carry you into space.

1. In this passage, the word “gravity” means.

A. the pull of everything.

B. the force of attraction(吸引) among objects.

C. the force which attracts objects towards the centre of the earth

D. the force which attracts the earth towards the sun.

2. When you slip(滑) you always fall to the ground because

A. the earth always turns round. B. the earth has gravity

C. the earth’s gravity is greater than your weight. D. you are careless.

3. Gravity is strong that

A. it can throw a ball into the air. B. it makes you jump only seven feet.

C. it can let you fly away from the earth. D. it can keep everything on earth.

4. Because of gravity,

A. water flows everything. B. we can go everywhere by ship.

C. water always flows downwards. D. fish can live in water.

5. We can get away from the earth by spaceship because

A. the spaceship goes very fast. B. the earth can’t pull the spaceship.

C. the spaceship has a strong force. D. the spaceship can jump higher than other things.

答案:

1C 2 B 3 D 4 C 5 A

高考英语阅读理解题三

An expensive car speeding down the main street of a small town was soon caught up with by a young motorcycle policeman. As he started to make out the ticket, the woman behind the wheel said proudly, “Before you go any further, young man, I think you should know that the mayor of this city is a good friend of mine.”The officer did not say a word, but kept writing. “I am also a friend of chief of police Barens,”continued the woman, getting more angry each moment, Still he kept on writing. “Young man,”she persisted, “I know Judge Lawson and State Senator (参议员) Patton.” Handing the ticket to the woman, the officer asked pleasantly , “Tell me, do you know Bill Bronson.”

“Why, no,”she answered.

“Well, that is the man you should have known,”he said, heading back to his motorcycle, “I an Bill Bronson.”

1. The policeman stopped the car because_____

A. it was an expensive car 中职学校招生网

B. the driver was a proud lady

C. the driver was driving beyond the speed limit

D. the driver was going to make trouble for the police

2. The woman was getting more angry each moment because _____.

A. the policeman didn’t know her friends

B. the policeman didn’t accept her kindness

C. the policeman was going to punish her

D. she didn’t know the policeman’s name

3. The policeman was _______.

A. an honourable fellow B. a stupid fellow

C. an impolite man D. a shy man

4. The woman was _______.

A. kind-hearted

B. a person who depended on someone else to finish her work

C. trying to frighten the policeman on the strength of her friends’ powerful positions

D. introducing her good friends’ names to the young officer

5. The policeman _______.

A. had no sense of humor (幽默) B. had s sense of humor

C. had no sense of duty D. was senseless

答案:

1C 2 C 3 A 4 C 5 B

2024年高职高考英语阅读题 高考英语阅读理解题

高考英语阅读理解训练题及参考答案

中职学校招生网(https://www.82hao.com)小编还为大家带来高考英语阅读理解训练题及参考答案的相关内容。

高考英语阅读理解【1】

Blondin was a very famous acrobat(杂技师) in the 19th century. He used to walk on a tight--rope across the Niagara Falls(瀑布). On September 8th, 1860, a crowd of about 300,000 people gathered at Niagara to watch Blondin carry a man across! Three men had offered to go with him, but they falled to appear, so Blondin asked his manager, Mr. Colcord, to climb on his back, Colcord agreed to go this so as not to disappoint the crowd, but he was terrified. The crossing was very difficult because Colcord was heavier than Blondin thought. After he had gone a short way, Blondin had to stop in order to rest. He asked Colcord to get down. At first Colcord refused, but at last he had to. He clung to (紧紧握住) Blondin’s leg and the rope in order not to fall, Blondin had to stop six times during the crossing so as to rest. Sometimes the rope swung(荡,摆动) as much as 40 feet! At last both men crossed safely. The crowd sighed with relief(松一口气) and so did poor Mr. Colcord.

1. How did Blondin walk across Niagara Falls on September 8th , 1860?

A. On a tight—rope with his manager on his back.

B. On a tight—rope by himself.

C. On a tight—rope with three men on his back.

D. On a tight—rope with one of his helpers on his back.

2. Why do you think the three men did not appear?

A. They couldn’t walk on tight-rope. B. They did not dare to take the risk.

C. They were ill. D. They had met with an accident.

3. Mr. Colcord agreed to act with Blondin because he .

A. was brave

B. was Blondin’s true friend

C. did not want to disappoint the 300,000 people

D. was Blondin’s manager

4. Blondin stopped six times during the crossing .

A. in order to help Colcord

B. in order to get his strength back

C. because Colcord clung to his leg and the rope

D. because Colcord was heavier than him

5. Blondin’s nationality was .

A. American B. Canadian

C. Englishman D. not mentioned in the passage

高考英语阅读理解【2】

One day last November, Tom Baker stopped out of his house into the morning light and headed across the rice fields toward the bank of the Rapti River. Tom, a 32-year-old school teacher in the farming village of Madanpur, was going for his morning bath.

As he approached(走近) the river, the head of a tiger(老虎) suddenly appeared over the edge of the river bank. Before he could turn to run, the tiger was upon him. It jumped on his shoulder and threw him to the ground, its huge jaws attacked his head in a killing bite.

Peter Smith was also on his way to the river and saw the attack. He screamed. The tiger lifted its head and roared(吼叫) at him. Peter ran.

From the window of his house John Brown heard the tiger roar and ran out to see it attacking a man. He screamed, too, and all the villagers ran out shouting as the tiger dropped its victim(牺牲品) and ran off. When the villagers reached the river bank, Tom was already dead.

For the villagers, the horror of the incident intensified(加剧) by the tales of man-eating tigers that has once run around in the countryside, killing hundreds.

1. How many people saw the tiger before it was driven off?

A One person. B. Two persons. C. Three persons. D. Four persons.

2. What was the victim’s professional job?

A. A hunter. B. A teacher. C. A farmer. D. A manager.

3. The reason why the tiger attacked the man was .

A. it was hungry B. it was angry

C. it was frightened by the man D. not mentioned in the passage

以上就是2024年高职高考英语阅读题 高考英语阅读理解题全部内容,更多相关信息,敬请关注中职学校招生网。更多相关文章关注中职学校招生网:www.82hao.com

免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。
与“2024年高职高考英语阅读题 高考英语阅读理解题”相关推荐